Friskolan Hjärtat i Vidsel

Det har nog inte undgått någon, att Älvsby kommun i höst stängde ner vårt gemensamma högstadium i Vidsel.  En mycket tråkig utveckling och ytterst motsägelsefullt, när man samtidigt säger att hela kommunen ska leva. Man tycks inte förstå att kommunen inte kommer att växa om man förstör byarna. Vi har i alla tider tyckt olika om var vi vill bo och så kommer det att fortsätta vara. Medborgare från stad och land ska kunna ha ett val var man vill leva och bo.

Vi kan naturligtvis inte ha alla bekvämligheter som en stad, men en skola är bland de viktigaste för att byarna ska kunna fortsätta leva. Det finns många som skulle vilja flytta från stan till byn, men utan skola så är det svårt att se framtiden. Likaså är det med de som ser vinsten av att starta en firma eller företag där kostnaderna är mindre än i staden.

Det går inte att sitta still och vänta i tron att saker ska lösa sig av sig själv. Därför är vi är ett gäng som jobbat under en tid med skolfrågan för våra byar och vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att våra byar ska leva vidare.  Att alla ska kunna ha valmöjlighet att välja om man vill bo och verka i våra byar för lång tid framöver.


För att kunna starta en friskola så behövs det ett startkapital, dels för att starta ett aktiebolag för tryggheten samt även själva friskoleansökan.
Vi jobbar nu för att få till ett swishkonto så att alla som vill stödja den skolan för alla våra barn på ett enkelt sätt kan ge ett bidrag.  Självklart går det att kontakta oss redan nu för att stödja uppstarten av friskolan, men innan swish möjligheten är på plats så kan ni kontakta oss via e-mail länkarna på denna sida. Du kommer att stödja en skola där vinnarna är barnen men även våra byar som därmed fortsatt kan locka de som vill bo utanför stan och bygga upp en trygghet. Du som redan bor och lever här kommer ha större chans att kunna fortsätta arbeta, bo och leva kvar här i vår fina bygd.

Eventuellt överskott (vinst) i skolan kommer att gå tillbaka till verksamheten. Vi kommer att dela ut informationsblad och successivt bygga upp hemsidan med svar på de frågor som kommer in så fler kan hitta svar på sina frågor på ett enkelt sätt.

Mer information om skolverksamheten kommer senare.

Hjärtliga hälsningar från friskolegruppen i Vidsel.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.